Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj jedną łyżkę wody. Mąkę tortową wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Ciasto daj do tortownicy (średnica 26cm.) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 35min. w temperaturze 175*C
Brzoskwinie osączyć z zalewy i lekko osuszyć na ręczniku kuchennym. Zimny biszkopt nasącz zalewą z brzoskwiń.
Masa serowa:
Żółtka jajek ubić z cukrem na puszystą masę, dodać ser i wszystko wymieszać dokładnie mikserem. Śmietanę kremówkę ubić . Żelatynę namoczyć w mleku, a następnie podgrzać do całkowitego rozpuszczenia (nie zagotować). Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej, wymieszać, dodać ubitą śmietanę. Na zimny biszkopt daj ¼ masy setowej a następnie połówki brzoskwiń i przykryj resztą masy serowej. Górę ciasta posyp obficie barwionym na pomarańczowo kokosem, udekoruj plasterkami kiwi i listkami mięty.
Smacznego.