Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba z cebulą jabłkiem i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 2-3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
majeranek
mąka
jabłko 1

dodatek

konfitura żurawinowa
białe wino

Porada

ja miałem konfiturę żurawinowo malinową też polecam własnej roboty , idealnie nadaje się na obiad a także na przystawkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba z cebulą jabłkiem i żurawiną

1. wątrobę oczyścić i otoczyć w mące.
2. cebule obrać pokroić w piórka
3.wątrobę wrzucić na rozgrzany olej podsmażyć
4. jak się zarumieni dodać cebule chwilkę smażyć i dusić pod przykryciem około 10 min
5. pod koniec dodać sól i pieprz i marjanek
6. wy garnku lub rondelku dodać konfitury a po chwili wina
7 jabłko pokroić w paski mam na obrazku pokazane po czym przełożyłem je ja inny talerz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.03.2015 13:55
Bardzo lubię wątróbkę
w mojej kuchni 05.03.2015 06:46
dobre danie do zjedzenia
Krzysztof15 05.03.2015 06:36
lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak