Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe spaghetti z bazylią i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
płatki migdałowe 1 garść
bazylia świeża 1 pęczek
pomidory krojone z puszki 1/2 szt
oliwa czosnkowa
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe spaghetti z bazylią i migdałami

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Płatki migdałowe podsmażyć na suchej patelni, aż zbrązowieją. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić makaron i dodać pomidory z puszki. Smażyć, aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodać posiekaną bazylie, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać uprażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.05.2015 17:27
wygląda super
Futka 17.04.2015 11:43
Świetne i bardzo smaczne połączenie :)
IwonaDD 10.04.2015 19:28
pychota!!!!!
2milutka 10.04.2015 18:03
fajna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak