Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8
mąka 8 łyżek
cukier 7 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Bita śmietana

mleko 1,75 litra

Wierzch

czekolada 10 dkg
płatki migdałowe 3 dkg

Dodatkowo

dżem truskawkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. Zimny kroimy wzdłuż.

Schłodzone mleko ubijamy na sztywno z bitymi śmietanami.

Biszkopt smarujemy dżemem, dajemy połowę bitej śmietany, przykrywamy drugim biszkoptem, Dajemy pozostałą śmietanę.

Polewamy roztopioną czekoladą i oprószamy płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.04.2015 19:59
Zjadłabym kawałek tego ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak