Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki staropolskie
Kroki postępowania
Mleko wymieszać z wodą, jajkiem, mąką, solą do smaku i dokładnie wymieszać. Następnie usmażyć naleśniki na patelni wysmarowanej słoniną.
jajko | 1 szt. |
mleko | 0,125 litra |
woda | 0,125 litra |
mąka | 10 dag |
sól do smaku | |
słonina | do smarowania patelni |
oliwa | 4,5 dag |
cebula biała | 8 dag |
kiełbasa | 20 dag |
pieczarki | 20 dag |
ser żółty | 3 dag |
masło | 4 dag |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: