Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Hrabina
Kroki postępowania
Przełożenie: jeden blat ciasta- połowa masy- biszkopty-połowa masy-galaretka-drugi blat ciasta
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 6 szt |
cukier | 6 łyżek |
mąka pszenna | 4 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
olej | 1/3 szkl |
cukier | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 szkl |
ocet | 1 łyżka |
olej | 1/3 szkl |
mleko | 500 ml |
budyń śmietankowy | 2 op |
cukier | 4 łyżki |
masło | 1 kostka |
cappuccino waniliowe | 3 łyżki |
biszkopty okrągłe | 1 op |
zaparzona mocna kawa | 200 ml |
galaretka agrestowa | 2 op |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: