Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodych warzyw
Kroki postępowania
Z mąki żytniej i masła przygotować zasmażkę. rozprowadzić zimną wodą i dodać do warzyw. Dusić wszytko razem jeszcze ok 5 minut.
kapusta | 1 główka |
marchewka | 3 szt |
kiełbasa drobiowa | 50 dkg |
seler korzeniowy | 1/3 szt |
pietruszka | 1 szt |
cukinie małe | 1 szt |
por (biała część) | 1 szt |
ząbek czosnku | 3 szt |
pasta chili | 1 łyżeczka |
przecier pomidorowy | 2 łyżeczki |
pomidorki koktajlowe | 200 g |
sól do smaku | |
masło | 50 g |
mąka żytnia | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sok z cytryny | 2 łyżki |
koperek | 1/2 pęczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: