Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem i truskawkami
Płatki migdałowe (uprażyć na złotobrązowy kolor)
1. Ciasto kruche: z podanych składników zagnieść kruche ciasto,
zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 1godz. do lodówki. Schłodzone ciasto
rozwałkować na stolnicy posypanej mąką. Wykrawać krążki z ciasta i
wylepiać nim natłuszczone foremki,
Piec około 15 minut w 180°C. Ostudzić i wyjąć z foremek.
2.Truskawki opłukać, usunąć szypułki i pokroić w plasterki .
3. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.Serek
wymieszać z cukrem pudrem ubitą na sztywno kremówką oraz ciepłą
żelatyną.
4. Kruche babeczki napełnić kremem. Na wierz ułożyć truskawki.
5. Posypać prażonymi migdałami.
6. Schłodzić w lodówce.