Przepis i sposób przygotowania na: turecka sałatka z ciecierzycy
Składniki na sos łączymy ze sobą i dodajemy do reszty. Całość mieszamy i chłodzimy w lodówce minimum jedną godzinę.
ciecierzyca | 1 puszka |
papryka czerwona | pół |
papryka żółta | pół |
papryka zielona | pół |
pomidor | 1 |
szalotka | 1 |
natka pietruszki | pół pęczka |
oliwa | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Kmin rzymski mielony Prymat | 3/4 łyżeczki |
miód | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: