Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa karkówka do chleba

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1,5 kg
czosnek 6 ząbków

marynata

oliwa 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cząber 1-2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa karkówka do chleba

Marynata : Oliwę mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cząbrem, papryką, solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym, dokładnie mieszamy. Mięso smarujemy marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 4 godz. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek obieramy i kroimy na pół, plasterkami czosnku obkładamy karkówkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok, 1, 5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 16.08.2015 15:05
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak