Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z octem balsamicznym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

ocet balsamiczny 4 łyżki
olej 4 łyżki
cukier
pieprz
sól
czosnek 4 ząbki

surówka

kapusta biała 1/2 głowy
cebula 2 szt
marchew 2 szt
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z octem balsamicznym

Kapustę kroimy w paseczki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy drobno. Koperek myjemy i kroimy. Składniki mieszamy z sobą . Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym. Solimy do smaku i dodajemy cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy pieprzem i dodajemy wyciśnięty czosnek. Sos dobrze mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem dobrze mieszamy i chłodzimy surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 30.09.2015 10:43
pyszna ta Twoja surówka
Konczi 01.09.2015 17:34
smakowałaby mi taka surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak