Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko - Czekoladowa lawa

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 100 g
mąka pszenna 25 g
cukier 75 g
czekolada mleczna 100 g
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko - Czekoladowa lawa

Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem. Lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. , Dodać przesianą mąkę wraz z kakao. Wymieszać. Stale mieszając, dodawać stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Masę rozlewać do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą ceramicznych kokilek do 3/4 wysokości.

Piec około 15 minut w temp. 180st.

Ciastka powinny być z wierzchu upieczone, zaś ze środka wylewać się niczym lawa z wulkanu:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.09.2015 18:09
Obiecuję sobie, ze kiedyś spróbuję zrobić, ale na obietnicach się kończy :)
MałaMi89 02.09.2015 23:43
Wyszło świetnie!
Renataj 02.09.2015 19:59
Idealna konsystencja:)
Mama niejadka 02.09.2015 16:46
Super ciasto
Ola1young 02.09.2015 16:31
fajnie ciacho :)
Lucan 02.09.2015 15:38
uwielbiam to ciastko:)
Wiktoria29 02.09.2015 15:29
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak