Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe biszkopciki z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
syrop klonowy 1 łyżka
mąka 3 łyżki
borówka amerykańska 1 szklanka
olej kokosowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe biszkopciki z patelni

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ubitych białek dodać powoli po żółtku i syrop klonowy. Wsypać mąkę i wymieszać delikatnie na najniższych obrotach. Wsypać borówkę i zamieszać łyżką. Smażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podawać po przestygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak