Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane w koglu figi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 2 szt
żółtko jajek 4 szt
ciastka maślane 3 szt
cukier trzcinowy 1 łyżka
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane w koglu figi

Kroki postępowania

1
Figi opłukać i osuszyć naciąć na krzyż
Krok 1 - Zapiekane w koglu figi foto
2
Ciastka pokruszyć, wrzucić na dno kokilek.
Krok 2 - Zapiekane w koglu figi foto
3
Żółtka ubić z cukrami na gęstą jasną masę.Wlać masę jajeczną.
Krok 3 - Zapiekane w koglu figi foto
4
Następnie w środek włożyć naciętą na krzyż figę.

Piec w nagrzanym piekarniku do 160 stopni przez 15-20 minut.

Krok 4 - Zapiekane w koglu figi foto
5
Lekko przestudzić przed podaniem.
Krok 5 - Zapiekane w koglu figi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 02.10.2015 12:06
Fantastyczny deser!
Madzai 30.09.2015 09:04
Bardzo ciekawe :)
gusia1000 29.09.2015 16:28
Można spróbować.
Monika-twin 29.09.2015 12:42
COS INNEGO/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak