Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z cukini pieczarek i mascarpone

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
pieczarki 5 sztuk
serek mascarpone 150 g
por 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z cukini pieczarek i mascarpone

Kroki postępowania

1
Cukinię wydrążamy z nasion ale nie obieramy ze skórki, pieczarki myjemy, całość kroimy w grubą kostkę. Por i cebulę siekamy drobno.W garnku rozpuszczamy masło, wlewamy oliwę, wsypujemy cebulę i por, szklimy pod przykryciem.
Krok 1 - Kremowa zupa z cukini pieczarek i mascarpone foto
2

Następnie dodajemy pokrojoną cukinię z pieczarkami, zalewamy gorącą wodą-tyle aby przykryła cukinię.Gotujemy około 15 minut aż cukinia będzie miękka,
Krok 2 - Kremowa zupa z cukini pieczarek i mascarpone foto
3
wtedy dodajemy ser mascarpone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość miksujemy blenderem na krem.Podajemy z grzankami.
Krok 3 - Kremowa zupa z cukini pieczarek i mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak