Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po beskidzku - zapiekane
Kroki postępowania
Zalać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
Zapiekać, aż placki będą gorące, a ser zacznie się topić.
ziemniaki | 1 kg |
jajko | 2 |
mąka ziemniaczana | 2-3 łyżki |
sól do smaku | |
olej do smażenia | |
cebula biała | duża |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
łopatka wieprzowa | 700 g |
grzyby suszone | mielone 2-3 łyżki |
cebula biała | duża |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
Czosnek suszony Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
mąka pszenna | do zagęszczenia |
smalec | 1-2 łyżki |
ser wędzony | typu oscypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: