Przepis i sposób przygotowania na: Kruche koszyczki nadziewane kalafiorem
Kroki postępowania
Kalafior opłukać i ugotować, następnie odcedzić. Mąkę przyrumienić na patelni i rozprowadzić mlekiem.
mąka | 30 dag |
masło | 4 łyżki |
śmietana kwaśna | 1/3 szklanki |
jajko | 1 szt |
sól do smaku | |
cukier | do smaku |
tłuszcz do formy |
kalafior | 1 szt |
mąka | 2 łyżki |
mleko | 1 szklanka |
żółtko jajek | 1 szt |
cytryna | 1 szt. |
sól do smaku | |
cukier | do smaku |
koperek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: