Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
jogurt naturalny
ząbki czosnku 3
ziemniaki 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oliwa
ser żółty 100-150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Filety kroimy na 2-3 cm kawałki, dodajcie sól, pieprz i odstawiamy do lodówki na kilka minut.Wrzucamy na patelnię szpinak, jak się rozmrozi dodajemy posiekany drobno czosnek, pieprz, sól i gałkę, na końcu dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego. Gotujemy ziemniaki na półtwardo. W żaroodpornym naczyniu dno smarujemy oliwą, układamy plasterki ziemniaków, kawałki ryby na przemian ze szpinakiem. Wstawcie na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220' C. 3 minuty przed upływem 20 minut obsypcie tartym, żółtym serem (nie jest to konieczne, ale my lubimy).Podajcie z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.01.2016 12:46
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak