Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kaszy jaglanej ,szpinaku,jarmużu i suszonych pomidorów w papierze ryżowym
Szpinak umyj, a jarmuż pozbaw stwardniałych części.
Jarmuż zalej wrzątkiem , pozostaw na 4 minuty ,a następnie odcedz na sitku.
Imbir oraz czosnek zetrzyj na tarce.Odstaw.
W rondlu rozgrzej olej kokosowy.
Podsmaż szpinak z jarmużem.
Dodaj imbir i czosnek, a następnie suszone pomidory.
Dopraw do smaku solą.
Dodaj kaszę jaglaną podsmaż wszystko razem, dokładnie wymieszaj.
Farsz jest gotowy.
W rondlu zagotuj wodę, zanurzaj papier ryżowy, po jednymastępnie wyciągnij szybko z wrzątku i rozłóż na ściereczce kuchennej- odsączysz nadmiar wody, przełóż go na deskę, nałóż farsz i zwijaj jak krokiety.
Powtarzaj czynność, aż do skończenia farszu.
Naczynie do gotowania na parze wyściel papierem do pieczenia- to gwarancja, że krokiety nie przylepią sie do dna naczynia.
Ułóż krokiety i gotuj na parze około 2-4 minuty.
Można podawać z sosem sojowym.
Znikają szybciej niż się je robi.