Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i rodzynkami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana pół szklanki
jabłka 8 średnich sztuk
cukier trzcinowy do smaku
Kardamon mielony Prymat według uznania
rodzynki 4 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i rodzynkami.

1.Kaszę płuczemy w zimnej wodzie,dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu często mieszając.
2.Jabłka myjemy,osuszamy i wydrążamy środek,uważając,żeby nie uszkodzić spodu. Formę do pieczenia smarujemy masłem.
3. Do kaszy dodajemy rodzynki,wiórki kokosowe,cukier do smaku i kardamon,dokładnie mieszamy.Następnie wydrążone jabłka napełniamy kaszą.
4.Tak przygotowane jabłka układamy w formie do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do miękkości.Podajemy od razu gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.01.2016 07:35
Dziękuję i polecam:)
gusia1000 17.01.2016 22:43
Muszę to zrobić.
dorota w 17.01.2016 21:56
Uwielbiam pieczona jabłka!
Babeczka35 17.01.2016 19:08
Dziękuję;)
kuchcik89 17.01.2016 18:03
smacznie :) fajny pomysł :)
Lis 17.01.2016 18:03
Pyszne takie jabłka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak