Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 300 g
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
pieczarki 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
passata pomidorowa 250 ml
pomidory 2 szt (z puszki)
makaron 1 ulubiony
natka pietruszki
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pieczarkami

Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min.
Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.01.2016 18:15
Dobra zupa.
agaK. 17.01.2016 17:54
Pyyyychaaa!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak