Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywna zupa z kaszą jaglaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 40 dag
ziemniaki 10 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
por (biała część) 1 szt
kasza jaglana 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zupa z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kości schabowe przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i po zdjęciu szumów dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.
Krok 1 - Warzywna zupa z kaszą jaglaną  foto
2
Marchew, pietruszkę i pora obieramy, płuczemy i kroimy w drobne kawałki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Krok 2 - Warzywna zupa z kaszą jaglaną  foto
3
Pora kroimy w drobne plasterki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, lekko solimy i smażymy na oleju, aż lekko się zeszkli. Dodajemy do zupy.
Krok 3 - Warzywna zupa z kaszą jaglaną  foto
4
Wszystkie warzywa gotujemy w wywarze, aż będą lekko miękkie, wtedy dodajemy wypłukaną kaszę i mieszając gotujemy, aż zmięknie.
Krok 4 - Warzywna zupa z kaszą jaglaną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak