Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w ziołach i przyprawach
Kroki postępowania
Można ponacinać lub ponakłuwać mięso.
Ostudzone można kroić na kanapki lub podawać jako dodatek do obiadu.
filet z kurczaka | 0.5 kg |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżeczka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
oliwa | 2-3 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
ząbek czosnku | 1 szt |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1/2 łyżeczki |
oregano | 1/2 łyżeczki |
Kardamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: