Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Jagodowa Poezja
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać do formy o wymiarach 39 x 30cm i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut.
Jagody przełożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, zmiksować blenderem, dodać sypkie galaretki i energicznie wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Wystudzić i podzielić na dwie części.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno. W misce zmiksować ser, dodać ubitą śmietanę i żelatynę rozrobioną w mleku. Powstałą masę podzielić na dwie części. Do jednej z części dodać jedną część musu jagodowego i dokładnie wymieszać.
Kawę rozpuścić we wrzątku, ostudzić, wlać alkohol i dokładnie wymieszać.