Przepis i sposób przygotowania na: Seromakowiec z jabłkami i gruszką
Kroki postępowania
Gorącą czekoladę wylewamy na zimny sernik.
Sernik wraz z polewą wstawiamy na minimum 12 godzin do lodówki.
mąka pszenna | 1,5 szkl |
żółtko jajek | 2 szt |
masło | 3/4 kostki |
cukier puder | 2 łyżki |
kwaśna śmietana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczka |
masa makowa | 1 puszka |
białko | 4 szt |
jabłka | 2 szt |
gruszka | 1 szt |
sól | 1 szczypta |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
ser | 1 kg - wiaderko |
jajko | 5 szt |
masło | 1/2 kostki |
cukier | 3/4 szklanki |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
czekolada | 125-150 g |
śmietana 30% | 75-100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: