Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z chorizo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
chorizo 150 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
imbir
masło 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z chorizo

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchewkę kroimy w kawałki. W garnku rozgrzewamy masło. Dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut. Dodaj kmin rzymski i marchewkę. Zalewamy bulionem warzywnym. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości. W międzyczasie delikatnie podsmażamy chorizo na maśle aż będzie chrupiące. Do zupy dodajemy sok z cytryny i imbir. Następnie miksujemy na gładki krem. Podajemy z chorizo.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 04.04.2016 22:36
Fajna zupka :)
sylwia_sl 22.03.2016 23:11
chorizo w tej zupie,to ciekawy akcent

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak