Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Nutellowe
Jajka ubić z cukrami, dodać połączone składniki suche. Wymieszać, wlać do formy ( 24 / 24 cm) i piec 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić.
Rodzynki i śliwki zalać ok. 1/2 szklanki wrzątku. Po przestygnięciu dodać ekstrakt wanilii i tak zostawić na czas przygotowania kremu. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Przed przygotowaniem kremu odsączyć śliwki i tym płynem skropić wystudzony biszkopt.
Budyń ugotować wg. instrukcji na opakowaniu i wystudzić. Masło utrzeć, dodać partiami zimny budyń i Nutellę. Na koniec dodać tężejącą galaretkę, szybko zmiksować i wyłożyć na biszkopt.
W rondlu zagrzać śmietanę, dodać połamane czekolady i mieszać do rozpuszczenia. Dodać śliwki z rodzynkami, wymieszać i lekko ciepłe wyłożyć na krem. Wstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.