Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersi kurczaka i suszonych owoców

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 75 dag
morele suszone 10 dag
śliwki suszone 7 dag
daktyle 10 dag
sos sojowy 1,5 łyżki
oliwa 5 łyżek
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersi kurczaka i suszonych owoców

Filet umyć , osuszyć i pokroić w gruba kostkę. Mięso oprószyć solą, pieprzem. Oliwę, sos sojowy połączyć z imbirem i papryka w proszku, wymieszać i polać mięso.
Mięso przykryć i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kawałki mięsa, wyjąć z marynaty i lekko osączyć. Śliwki i morele opłukać, osuszyć.
Mięso nadziewać na patyczki raz z morelą raz śliwką i raz z daktylem.
Ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Piec około 10 minut od czasu do czasu odwracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 18.04.2016 09:18
ciekawe połączenie
RenataZ-et 18.04.2016 09:05
super szaszłyki
Konczi 17.04.2016 19:47
Pyszne szaszłyki :) Super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak