Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczoch po Rzymsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczochy 1 szt.
jajko 1 szt.
cebula biała 1/2 szt
czosnek 1/2 ząbka
natka pietruszki 1/2 łyżki/posiekanej
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczoch po Rzymsku

Wykonanie:
Odciąć łodygę karczocha, przyciąć liście od góry i gotować pod przykryciem przez 30 minut. Następnie odcedzić i usunąć liście ze środka. Cebulę obrać i posiekać z czosnkiem, przysmażyć na oliwie i przyprawić do smaku. Farsz nałożyć na spód karczocha, następnie wbić jajko. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec przez 5 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.05.2016 14:04
zapowiada się smakowicie
Anna169Hosz 12.05.2016 14:02
Super się prezentuje:)
berys18 12.05.2016 11:05
bardzo fajny pomysł
AZgotuj 12.05.2016 10:56
Wow, to danie robi wrażenie:)
Benita 12.05.2016 10:18
interesująca propozycja
pestka 12.05.2016 08:59
ciekawa przystawka
Damiano
Damiano 12.05.2016 07:56
fajny pomysł
mami93 11.05.2016 23:48
fajny przepis :)
Renataj 11.05.2016 22:48
Ciekawy pomysł.
krokus 11.05.2016 22:46
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak