Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z farszem twarożkowym
Ciasto naleśnikowe:
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Jajka miksujemy z solą (ok. 0,5 łyżeczki - do białości). Dodajemy mleko, wodę, olej, mąkę oraz szpinak ciągle miksując. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ciasta.
Wszystkie składniki powinny być z sobą dokładnie wymieszane.
Naleśniki smażymy na patelni.
Farsz:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy, mieszamy. Dodajemy trochę pieprzu. Dodajemy twaróg oraz śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Szczypior kroimy i dodajemy do twarożku. Próbujemy. Dodajemy do smaku soli albo pieprzu.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w rulon i kroimy w plastry.
Smacznego.