Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z salami zapiekane w bułce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka pszenna 3 sztuki
jajko 3 sztuki większe
salami 9 plasterków
oliwki czarne 9 sztuk
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oregano
masło 3 łyżeczki
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z salami zapiekane w bułce

Białka jaja oddzielamy od żółtek. Żółtka zachowujemy w skorupce.
Białka roztrzepujemy z solą , pieprzem i oregano, dodajemy drobno pokrojone salami i natkę pietruszki.
Z bułek ostrym nożem wykrawamy wierzch, wydrążamy miąższ .
Bułki smarujemy masłem (spód i wierzch) ,napełniamy białkiem, wykładamy żółtko, nakładamy oliwki. Zapiekamy kilkanaście minut do lekkiego ścięcia żółtka. Polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2016 15:42
pyszne śniadanie
Justi2401 22.05.2016 10:17
Świetne na śniadanie :)
Agnieszka-87-25 22.05.2016 09:20
fajne to jest
halina17 21.05.2016 23:52
Dobry przepis.
Stenka 21.05.2016 22:07
fajny propozycja
MAR3STA 21.05.2016 22:06
podoba mi się taki pomysł
as28 21.05.2016 22:06
takie śniadanko chętnie zjem
agnieszka214 21.05.2016 21:57
Bardzo pyszne śniadanie
sezamek 21.05.2016 21:41
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 21.05.2016 19:34
smacznie i prosto
Urszula Świeca 21.05.2016 18:54
Pyszne śniadanko.))
krokus 21.05.2016 18:51
fajny pomysł na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak