Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami, kabanosem i mozzarellą.
2. Pieczarki i cebulę obieramy i płuczemy, następnie dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki z cebulą i dusimy do miękkości. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
3. Kabanosy kroimy na małe kawałki, a ser mozzarella w plasterki. Kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.
4. Blaszkę o średnicy 23 cm smarujemy masłem. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, wykładamy do blaszki. Ciasto smarujemy ketchupem, układamy pieczarki, kukurydzę i kabanosy, posypujemy ziołami.
5. Pizzę pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Pod koniec pieczenia na pizzę układamy ser i zapiekamy kilka chwil aż ser się rozpuści.
6. Podajemy i smacznego.