Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska potrawa z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 szt.
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
groszek konserwowy 1/2 puszki
seler naciowy 3 łodygi
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
bulion warzywny 300 ml
zioła
bułki 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska potrawa z grzybami

Wykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i włożyć na rozgrzane masło, dusić przez 20 minut. Następnie grzyby przełożyć na talerz, a na tym tłuszczu podsmażyć pokrojoną paprykę, pora i selera. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać bulionem, wsypać groszek i dusić jeszcze przez chwilę. Na końcu doprawić śmietaną rozbełtaną z mąką, chwilę podgotować. Podawać w wydrążonych bułkach z dodatkiem świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.10.2016 11:45
bardzo fajnie podana
bertpvd 25.09.2016 22:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak