Przepis i sposób przygotowania na: SALSA POMIDOROWA DO CHIPSÓW I NACHOS
Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną (przez sitko), wymieszać i zagotować. Ostudzić przed podaniem. Opcjonalnie dodać kolendrę. Można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce.
pomidory krojone z puszki | 400 g |
papryka zielona | 1/4 |
papryczka chili | 1/2 |
Czosnek suszony Prymat | 1/2 lyzeczki |
sól i pieprz | |
cukier | 2 łyżki |
ocet spirytusowy | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
kolendra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: