Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z gotowaną marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko średnie słodkie
marchewka mała
olej rzepakowy 1/2 łyżeczki

Porada

Do musu można dodać określoną ilość mleka w proszku, jeśli ma on zastąpić jeden posiłek mleczny.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z gotowaną marchewką

Marchewkę wyszorować, opłukać, obrać i pokroić w małą kosteczkę lub grubo zetrzeć. Zalać w małym garnku niewielką ilością wrzącej wody i nakryć - udusić i odparować. Pozostawić do ostygnięcia. Marchewkę przełożyć do rozdrabniacza, dolać 1/2 łyżeczki oleju, dołożyć obrane i drobno pokrojone jabłko. Zmiksować na mus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.10.2016 09:31
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak