Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany paraboliczny 2 szkl.
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
kapusta kiszona 1/2 szkl.
cebula szalotka do smaku
szczypiorek do smaku
pietruszka zielona świeża do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na sypko, ostudzić, przełożyć do miski i wymieszać z olejem z tuńczyka.
Krok 1 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto
2
Dodać rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
Krok 2 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto
3
Posiekać szczypiorek, szalotkę i zieloną pietruszkę.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto
4
Kapustę kiszoną odcedzić z nadmiaru soku (nie odciskać) i drobno pokroić.
Krok 4 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto
5
Składniki sałatki połączyć i doprawić solą ziołową oraz sporą ilością białego pieprzu. Można też dodać niewielką ilość kwasu z kiszonej kapusty.
Krok 5 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto
6
Sałatkę dokładnie wymieszać i schłodzić przed podaniem. Najsmaczniejsza jest po kilku godzinach w lodówce,
Krok 6 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i kiszoną kapustą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 23.10.2016 21:50
Bardzo interesujący przepis. Ten dodatek kiszonej kapusty jest bardzo ciekawy.
edytazaw89@wp 13.10.2016 14:01
pełne zaskoczenie
magdow 12.10.2016 20:36
fajny pomysł ;]
Renata9 12.10.2016 15:38
Fajny pomysł na śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak