Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe klopsiki w sosie pomidorowym z kukurydzą
Kroki postępowania
Na patelni, na której smażyły się klopsiki, wrzucić drobno posiekaną dymkę i rozgnieciony czosnek.
mięso mielone wołowe | 500 g |
pieczarki | 200 g |
ząbki czosnku | 2 szt |
natka pietruszki | 2 łyżki |
jajko | małe 1 szt |
sól | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
olej rzepakowy do smażenia |
pomidory | 5 dużych szt |
kukurydza konserwowa | 1 szkl |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżeczka |
oregano | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
szczypiorek usiekany |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: