Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowym, serem i salami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos

pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
smietana 18% 50 ml
mąka pszenna 1 łyżka
woda 0.5 szklanki

zapiekanka

makaron kokardki 400 gram
salami 100 gram
ser żółty 100 gram

przyprawy

Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowym, serem i salami

Makaron gotujemy al dente.
Pieczarki kroimy i podsmażamy razem z cebulą na margarynie, gdy odparuje woda zawarta w pieczarkach, mieszamy w szklance wodę z kostką rosołową i ze śmietaną oraz mąką. Zalewamy pieczarki i mieszamy aż się zagotuje.
Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy, przyprawiamy i ponownie mieszamy.
Na wierzch makaronu ukladamy salami oraz ser.
Pieczemy w 180° az ser się rozpuści.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 14.11.2016 10:35
super przepis
w mojej kuchni 10.11.2016 19:29
dobre jedzonko makaronowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak