Przepis i sposób przygotowania na: Kinder country- ciasto bez pieczenia,
W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus.
Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne.
Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus.
Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.
Dodatkowe składniki:
płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch
150 g petit beurre