Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karp

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba karp 1 szt
pietruszka zielona 1/3 pęczka
koper świeży 1/3 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karp

1. Rybę oczyścić.
2. Rybę wewnątrz i zewnątrz skropić sokiem z cytryny oraz olejem, posypać solą. Pietruszkę oraz koperek włożyć do środka ryby.
3. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej folią. Piec w piekarniku ok 50 min w temp 180 st C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 30.11.2016 11:10
pyszny pomysł na karpia:)
mysza75 30.11.2016 10:48
jaka dobra rybka
Wiesława1 30.11.2016 10:33
Nie lubię karpia ,ale ten wygląda smakowicie
pestka 30.11.2016 08:55
bardzo lubię taka rybę
Anna169Hosz 30.11.2016 08:24
Smakowicie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak