Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z batatem i kremem różanym
Kroki postępowania
Spodni blat ciasta połóż na talerz lub paterę, posmaruj jedną częścią kremu, przykryj drugim plackiem i ten również posmaruj kremem.
batat | 250 g |
marchewka | 200 g |
olej kokosowy | 1 łyżka |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
jajko | 3 |
mąka orkiszowa | 200 g, jasna |
mąka krupczatka | 100 g |
jogurt naturalny | 150 g |
miód | 2 łyżki |
cukier trzcinowy | 100 g |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 op. |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1/2 łyżeczki |
serek kremowy | 300 g, typu philadelphia |
cukier | 150 g |
woda różana | 1,5 łyżki |
Imbir kandyzowany | 1-2 łyżki |
skórka z limonki | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: