Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
sos sojowy 5 łyżek
makaron ryżowy 10 dag
grzyby mun 10
jajko 2
cebula 1
marchew 1
imbir starty 2 łyżeczki
ząbki czosnku 2
papier ryżowy 1 opakowanie

Porada

do farszu można dodać szczypiorku i zieloną pietruszkę

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki

Marchewkę ścieramy na tarce (na paseczki).
Podsmażamy marchewkę, imbir, cebulę i czosnek, Oddzielnie podsmażamy mięso mielone, tylko do czasu, aż straci różowy (surowy) kolor. Gotujemy, a następnie siekamy makaron. Gotujemy i odsączamy grzyby mun. Mieszamy ze sobą wszystkie przestudzone składniki, dodajemy sos sojowy,, przyprawy i jajka.
Powstałym farszem wypełniamy namoczone w wodzie arkusze papieru ryżowego i zawijamy jak krokiety. Smażymy w głębokim oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 01.03.2017 13:29
Aż cieknie slinka
ronald88 09.02.2017 21:56
super sie prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak