Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa na cieście pszenno-żytnim
Kroki postępowania
Posypać ziołową mieszanką włoską.
mąka pszenna | 2,5 szkl. |
mąka żytnia pełnoziarnista | 1/2 szkl. |
woda ciepła | 1 szkl. |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
drożdże świeże | 40 g |
oliwa | 4 łyżki |
szynka wędzona | 250 g |
kukurydza konserwowa | 1/2 puszki |
pieczarki | 250 g |
cebula | średnia |
oliwki czarne | garść |
ser żółty | 250 g |
zioła | włoskie do smaku |
koncentrat pomidorowy | średni słoiczek |
oliwa | 2-3 łyżki |
woda zimna | 2 łyżki |
przyprawa w płynie | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Czosnek suszony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: