Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z brzoskwiniami i galaretką.
W rondlu roztopić masło i letnie dodaj do masy serowej. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą serową Masę dajemy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm
Pieczemy 50 minut w temperaturze 175*C.
Brzoskwinie odsączamy na sicie.
Galaretki wymieszać ½ litra gorącej, przegotowanej wodzie, dodać szklankę soku z brzoskwiń, wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Zimny sernik smarujemy dżemem brzoskwiniowym, układamy odsączone brzoskwinie, otaczamy obręczą i zalewamy tężejącą galaretką.
Sernik dajemy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
Ja z gotowego sernika specjalną foremką wycięłam serce.
Smacznego.