Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę szparagową dokładni myjemy pod bieżącą wodą, następnie odcinamy końcówki. Jeżeli fasolka jest starsza to może mieć wzdłuż strąka twarde łyka, trzeba je usunąć.
Wodę gotujemy, solimy i na wrzątek wrzucamy fasolę - gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i wszystko rumienimy. Przesmażoną bułkę mieszamy z odcedzoną fasolką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 26.03.2017 09:50
ja też uwielbiam fasolkę w takim wykonaniu!!
dodi 25.03.2017 13:45
mniam, mniam
Futka 25.03.2017 13:05
O mniam! Uwielbiam taką fasolkę :)
Ela15 25.03.2017 10:37
bardzo lubię
Róża1 25.03.2017 10:25
bardzo lubię taką :-)
Wacław 25.03.2017 09:55
bardzo pyszna,mniam :-)
AZgotuj 25.03.2017 09:51
uwielbiam tak podana fasolkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak