Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Cezar z sosem z anchois
- Anchois rozgnieść na papkę,
- Zblendować wszystkie składniki sosu na jednolitą masę.
anchois | 3 sztuki |
oliwa | 125 ml |
musztarda dijon | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
czosnek | 1-2 ząbki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1/4 łyżeczki |
sałata rzymska | 3 sztuki |
pierś z kurczaka | 300 gram |
boczek wędzony | 6 plasterków |
jajko | 3 sztuki |
parmezan starty | |
bagietka | 1/2 sztuki |
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: