To najprostszy i chyba najzdrowszy przepis na domowe lody! Samo przygotowanie zajmuje kilka minutek, jedynie mrożenie wymaga troszkę więcej czasu. Takie bananowe lody to świetny deser na upalne, letnie dni.
Składniki:
6 dojrzałych bananów (najlepiej z czerniejącą skórką)
100% lody bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obrać ze skórki, a następnie pokroić w plasterki i umieścić w zamrażalniku na całą noc. Najlepiej rozłożyć plasterki bananów na kawałku folii spożywczej tak, by się nie stykały ze sobą.
Rano zamrożone banany wyjąć z zamrażalnika i odstawić w temperaturze pokojowej na 10-15 min. Po tym czasie przełożyć je do blendera lub malaksera i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Lody nakładać do pucharków przy pomocy gałki do lodów. Podawać od razu. Smacznego!
Komentarze