1.Mięso zrumienić na patelni z odrobiną oliwy, doprawić do smaku. Cebulę usmażyć na złoto. Wymieszać usmażone mięso z cebulą, posiekaną papryczką chili, odsączoną fasolą z puszki i kukurydzą.
2.Sos fasolowy: zmiksować w blenderze wszystkie składniki, doprawić do smaku.
3.Sos meksykański: zupełnie tak samo go robimy jak sos fasolowy ino składniki inne do blendera wkładamy.
4.Tortille podsmażyć na patelni po obu stronach i trzymać w cieple do momentu składania tacosów.
5.Składamy tacos:
- tortilla
- sos fasolowy - posmarować placek 2 łyżkami sosu
- zielenina tzn. liść sałaty (akurat nie miałam ja robiłam to na zdjęciu, dałam pekińską, też dobre)
- mięsko z tym co wymieszane było (można dodatkowo posiekać do tego natkę jak ktoś lubi)
- sos meksykański na mięso - 2 łyżki
- kleks z kwaśnej śmietany
- zawinąć tortille i podawać!
Komentarze