Tarta z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.z podanych składników zagnieść ciasto. wylepić nim forme do tart, nakuć widelcem i wstawić do zamrażalnika lub lodówki na ok. 30 min.
2. truskawki umyć i zmiksować blenderem na gładką mase, w filiżance w 3 łyżkach wody rozpuścic żelatyne i galaretke. dolać do truskawek i zagotować. Odstawić do ostygnięcia.
3.Ciasto piec w 180 stopniach przez 20 min. Następnie ostudzic i wylać mus. pozostawić do zastygnięcia.
4. z podanych składników ubić śnieżke z żelatyną i wylać na mus. Dowolnie ułożyc truskawki i ponownie zostawić do zastygnięcia.
5. Na koniec w 370 ml wrzącej wody rozpuścic galeretke, ostudzoną wylać na truskawki i ponownie schłodzić.
Porady
Najlepiej zacząc robić je rano , ponieważ dużo czasu zajmuję zastyganie mas.
Komentarze