Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna tarta z idealnie dobranymi składnikami: czerwoną cebulą, fetą i oliwkami na cieście francuskim. Idealna na przekąskę, śniadanie, lunch czy piknik.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - oliwki czarne (pokrojone): 12 sztuk
    - ser feta (pokruszony): 70 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Przekąski

Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia.
  • 2. Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”.
  • 3. Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście.
  • 4. Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście.
    Można pokropić oliwą z oliwek.
  • 5. Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się zarumieni, ok 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować